Az elhízásról

Az elhízás járványméreteket öltött Európában. Az elhízottak száma az elmúlt két évtizedben háromszorosára nőtt.

Ma Magyarország lakosainak 47 %-a túlsúlyos, 20 %-a pedig elhízottnak tekinthető. Az elhízottság és a túlsúlyosság gyakorisága felnőttkorban az életkorral együtt növekszik, legmagasabb szintjét az ötvenes-hatvanas éveiben járó felnőtteknél éri el. Sokan gondolják úgy, hogy ilyenkor a megoldás egy megfelelően kiválasztott fogyókúra. Persze fogyás nem csak fogyókúra segítségével érhető el.


Az elhízás a nem kívánt súlygyarapodás eredménye, ami akkor következik be, amikor az emberek többet esznek, mint amennyit el tudnak égetni a fizikai aktivitás során. Amennyiben az energiabevitel (ételek és italok) meghaladja az energiafelhasználást (anyagcsere és mozgás), a különbözet zsír formájában lerakódik a szervezetben. Az elhízott emberek nagyobb eséllyel szenvednek különféle megbetegedésekben, például cukorbetegségben, szívkoszorúér-megbetegedésben és bizonyos rákos megbetegedésekben is. Egyes európai országokban a halálozások több mint 10 %-a az elhízáshoz köthető. Hazánkban óránként 7 ember hal meg az elhízással összefüggő kórképekben.


Ráadásul minél több a beszerezhető étel, annál többet esznek. A felnőttek túlnyomó része nem mozog eleget. A modern környezet is gyakran korlátozza mozgásterünket és az sem segít, ha mindenhová autóval megyünk. A közelmúltban végzett kutatások igazolják, hogy a rendszeres mérsékelt testmozgás 3-5 évvel hosszabbítja meg életünket.

Nyújtson segítő kezet egészségének!  

Igen, elkezdeni a legnehezebb. Érveket nagyon könnyen találhatunk - ellene is! De úgy gondolom, ha Ön már elhatározta az életmódváltást, megtette az első lépést az ideális testsúly felé vezető úton. Adjon egy esélyt magának! Gondolkodjon 10 évre előre! Mennyire lesz akkor egészséges? Mit tehet ma azért, hogy a jövőben egészségesebb legyen? Rengeteget! Könnyebb, mint gondolná, főleg egy kis segítséggel. A fogyás sokaknak az éhezést juttatja eszébe. Én olyan programot ajánlok Önnek, mellyel elérheti ideális testsúlyát. A ShapeWorks-öt, a Herbalife személyre szabott testsúlykontroll programját az Ön életstílusa és szükségletei alapján dolgoztuk ki. Készítményeink tudományos kutatásokra épülnek, a ShapeWorks rendszeres vízfogyasztással és testmozgással párosítva sikeres, ésszerű testsúlykontrollt eredményezhet.